دستگاه بالمیل چیست و مکانیزم عملکرد آن چگونه است؟

دستگاه بالمیل چیست و مکانیزم عملکرد آن چگونه است؟

فهرست مطالب

دستگاه بالمیل که در زبان فارسی به نام آسیاب گلوله ای شناخته می شود, یکی از پرکاربرد ترین و مهم ترین ابزارهایی است که وجود آن در صنایعی که نیازمند فرآیند خرد کردن و میکرونیزه سازی یکنواخت در زمانی کم و تولیدی انبوه را دارند, بسیار ضروری است. با ما همراه باشید چرا که در ادامه این مطلب به بررسی کاربرد ها, ویژگی ها و انواع دستگاه بالمیل اشاره شده است.

دستگاه بالمیل (Ball Mill) چیست؟

بالمیل یک نوع آسیاب صنعتی است که به درخواست مشتری به صورت تر و خشک طراحی و ساخته می شود که در جهت یکنواخت کردن, خرد کردن و میکرونیزه سازی مواد مختلفی از جمله مواد معدنی, شیمیایی, سرامیکی و … در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

مکانیزم عملکرد آسیاب بالمیل چگونه است؟

مکانیزم عملکرد آسیاب بالمیل به نحوه کارکرد و طراحی آن بستگی دارد, به طوریکه مواد اولیه را که به صورت تکه های بزرگ (معمولا تا اندازه ای معین) هستند را به داخل سیلندر بالمیل وارد می کنیم, این مواد می توانند شامل مواد معدنی, فلزات, آجر, سرامیک و غیره باشند.

سپس سیلندر بالمیل که عموماً به صورت افقی قرار دارد, با استفاده از موتور الکتریکی به چرخش در می آید که سرعت چرخش را با توجه به نوع مواد و اندازه ی گلوله ها تنظیم می کنند, چرا که سرعت چرخش نباید بیش از اندازه زیاد باشد زیرا منجر به فعال شدن قانون گریز از مرکز می شود و باعث چسبیدن مواد داخل سیلندر به دیواره آسیاب می شود که از خرد شدن آنها جلوگیری می کند.

با چرخش سیلندر, گلوله های فولادی یا سرامیکی داخل محفظه آسیاب که آزادانه در حرکت هستند به سمت دیواره ها حرکت می کنند و این برخورد گلوله ها باعث ایجاد نیرویی می شود که مواد داخل آسیاب را خرد می کند و به صورت پودر در می آورد, علاوه بر آن در هنگام چرخش, مواد و گلوله ها با یکدیگر در تماس قرار می گیرند و این امر سبب یکنواخت شدن ترکیب مواد نیز می شود و در آخر با استفاده از دریچه هایی که معمولا در انتهای سیلندر وجود دارند, به بیرون منتقل می شوند.

اجزای آسیاب بالمیل

اجزای آسیاب بالمیل

در این قسمت به بررسی قسمت های مختلف و اجزای آسیاب گلوله ای می پردازیم و بررسی خواهیم کرد که هر یک از اجزای این آسیاب در انجام چه فرآیندی فعالیت دارند.

  • بدنه دوار: بدنه دوار که با نام درام نیز شناخته می شود از جنس فولاد و یا سرامیک است که با چرخش می تواند منجر به آسیاب شدن مواد در دستگاه شود. باید در نظر داشته باشید که بخش های داخلی بدنه به صورت معمول با لایه ای از جنس فولاد منگنزی پوشیده می شود.
  • لاینر: لاینر در حقیقت لایه داخلی بدنه بالکیل است که از جنس سرامیک ساخته می شود که می تواند از آلوده شدن مواد آسیاب شده به فلز جلوگیری کند.
  • ورودی و خروجی: دریچه های ورودی و خروجی مسئولیت وارد کردن مواد اولیه به فرآیند آسیاب و خارج کردن مواد آسیاب شده از دستگاه را بر عهده دارند.
  • سیستم انتقال قدرت: انتقال قدرت به صورت معمول در بالمیل ها توسط چرخ دنده و پینیون انجام می شود. این فرآیند بدین صورت پیش می رود که نیروی الکتروموتور توسط پینیون از گیربکس به چرخ دنده انتقال پیدا می کند و با حرکت آن، چرخ دنده بزرگی که دور تا دور بدنه بالمیل قرار دارد، می پرخد و در نتیجه این امر بدنه دستگاه می چرخد.
  • بلبرینگ: بلبرینگ که در ابتدا و انتهای بدنه استوانه ای قرار دارد می تواند منجر به کاهش اصطکاک و چرخش این قطعه شود.

مزایای استفاده از دستگاه بالمیل

مزایای استفاده از دستگاه بالمیل

دستگاه بالمیل مزایای قابل توجهی دارد و باعث شده است تا یکی از ابزار های کلیدی در صنایع معدن, شیمی, داروسازی و … به شمار برود که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.

  • تولید پودر های بسیار نرم: آسیاب بالمیل می توان مواد را در اندازه های نانو و میکرون آسیاب کند که این قابلیت در بسیاری از صنایع مورد نیاز و ضروری است.
  • همگن سازی و مخلوط کردن: به دلیل حرکت گلوله ها و مواد در داخل سیلندر, ترکیب یکنواختی از مواد ایجاد می شود.
  • قابلیت کار با انواع مواد: بالمیل به دلیل چند منظوره بودن, می تواند با انواع مواد مختلف کار کند.که این امر باعث شده, دستگاه بالمیل در اکثر صنایع مورد استفاده قرار بگیرد.
  • عملکرد قابل تنظیم: قابلیت تنظیم سرعت و چرخش به تولیدکنندگان این مکان را می دهد تا به خواص مورد نظر در تولید پودر دست یابند.
  • مکانیزم ساده و کاربری آسان: ساختار و طراحی بالمیل باعث شده است تا کار با آن ساده باشد و نیاز به نظارت پیچیده ای نداشته باشد.
  • میزان تولید بالا: بالمیل به دلیل حجم زیادی که دارد, گزینه خوبی برای در آسیاب کردن برای تولید صنعتی به حساب می آید.
  • کاهش مصرف انرژی: با استفاده از فناوری های نوین میتوان مصرف انرژی را به حداقل رساند و از کارایی بالایی برخوردار شد.
  • قابلیت کار در محیط مرطوب و خشک: از بالمیل ها می توان در شرایط خشک و تر استفاده کرد و این انعطاف پذیری به کاربری های مختلف صنایع کمک می کند.
  • پایداری و عمر طولانی: ساختار مکانیکی قوی و استفاده از مواد با کیفیت در ساخت گلوله ها و سیلندر, در افزایش طول عمر و پایداری بالمیل نقش موثری دارند.

کاربرد آسیاب گلوله ای یا بالمیل چیست؟

با توجه به قابلیت های زیادی که دستگاه بالمیل دارد, در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و فراتر از یک دستگاه سنگ شکن معدنی است, که در زیر به موارد کاربرد آن اشاره شده است.

آسیاب چکشی

آسیاب چکشی یکی از اساسی ترین ابزار ها در صنعت غذایی است که برای خرد کردن و آسیاب کردن مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه عموما در فرآیند های تولید غذا مانند تولید آرد، خوراک دام و طیور و پودر پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد.

  • آسیاب کردن مواد معدنی: برای استخراج بهینه و موثر از مواد معدنی, بالمیل ها را در صنعت معدن برای خرد کردن مواد معدنی همچون طلا, مس و زغال سنگ به کار می برند.
  • تولید پودر های سرامیکی: بالمیل در تولید پودر های سرامیکی که در ساخت کاشی ها و چینی ها استفاده می شود نیز موثر است.
  • تولید رنگ ها و پوشش ها: در قسمتی از فرآیند تولید رنگ ها و پوشش های صنعتی برای آسیاب کردن رنگدانه ها و افزودنی ها از بالمیل استفاده  می شود تا ترکیب یکنواختی حاصل شود.
  • صنعت داروسازی: در تولید داروها, برای آسیاب کردن مواد فعال دارویی و ترکیب آنها با سایر ترکیبات به منظور تولید پودرهای دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تولید سیمان: برای آسیاب کردن مواد اولیه مانند سنگ گچ به منظور تولید سیمان استفاده می شوند.
  • تولید مواد شیمیایی: برای آسیاب کردن مواد اولیه و تولید انواع ترکیبات شیمیایی نیز کاربرد دارند.
  • تولید مواد غذایی: دستگاه بالمیل در بسیاری از فرآوری های غذایی همچون شکلات سازی, تهیه ادویه جات, پودر های خوراکی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های آسیاب گلوله ای چیست؟

ویژگی های آسیاب گلوله ای چیست؟

دستگاه بالمیل دارای ویژگی ها و مشخصات متعددی است که آن را به یک ابزار کاربردی برای خرد کردن و ترکیب یکنواخت مواد گوناگون در صنعت تبدیل کرده است. بالمیل ها عموماً دارای طراحی ساده و ساختار مستحکمی هستند و نیاز به نگهداری کمتری دارند که در شرایط سخت دوام بالایی دارند و همین امر سبب طول عمر بالای آنها شده است.

قابلیت آسیاب کردن مواد سخت در ظرفیت زیاد و شرایط محیطی خشک و تر, یکی دیگر از ویژگی های بالمیل است که تولیدکنندگان بزرگ اقدام به خرید آن می کنند چراکه در کاهش هزینه های آنها بسیار موثر است.

انواع بالمیل بر اساس کاربرد

بالمیل ها را بر اساس کاربرد و معیار های مختلف به دو نوع می توان تقسیم کرد.

پیوسته

این مدل آسیاب گلوله ای معمولا به صورت مخروطی ساخته می شوند؛ به صورتی که قطر ابتدا و انتهای آن متفاوت است. این دستگاه یک ورودی و یک خروجی دارد. مواد از یک سمت وارد بدنه و از سمت دیگر از آن خارج می شوند. این فرآیند بدون توقف انجام می شود و گلوله ها همراه با مواد در لوله ریخته می شوند. در این صورت نیازی به متوقف کردن دستگاه برای شارژ کردن گلوله ها و بارگیری و تخلیه مواد نیست.

ناپیوسته

بالمیل ناپیوسته به شکل استوانه ای ساخته می شود. این دستگاه فرآیند آسیاب را پیوسته انجام نمی دهد. نحوه عملکرد بالمیل های ناپیوسته به این صورت است که گلوله ها را همراه با مواد بارگیری شده و تا زمان مشخصی آسیاب می شوند. پس از پودر شدن مواد باید دستگاه را متوقف و مواد را تخلیه کرد. سپس مجدد مواد جدید بارگیری کرده و این عملیات تکرار می شود.

انواع بالمیل بر اساس نوع بدنه

بالمیل ها نیز بر اساس نوع بدنه به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم.

مطالعه مفید: ساخت و تولید انواع بالمیل

بالمیل افقی (Horizontal Ball Mill)

این نوع بالمیل ها به صورت افقی قرار دارند که برای آسیاب کردن مواد معدنی و شیمیایی استفاده می شوند و ساختار افقی آنها باعث می شود مواد و گلوله ها به راحتی درون سیلندر حرکت کنند.

بالمیل عمودی (Vertical Ball Mill)

بالمیل عمودی که معمولا برای آسیاب کردن ذرات ریز و مواد با دانه بندی یکنواخت استفاده می شود, برخی اوقات به عنوان مخلوط کن نیز عمل می کند.

بالمیل استوانه ای (Cylindrical Ball Mill)

بالمیل استوانه ای

این نوع بالمیل که به صورت استوانه ای شکل است به راحتی حجم قابل توجهی از مواد را آسیاب می کند.

بالمیل با محفظه چندگانه (Multi-Chamber Ball Mill)

این دستگاه به چندین محفظه تقسیم شده است که معمولا هر محفظه با اندازه های مختلفی است و این طراحی امکان آسیاب کردن مواد با دانه بندی های مختلف را فراهم می کند.

بالمیل میله ای (Rod Mill)

این دستگاه شبیه به بالمیل است و عملکردی متفاوت دارد به صورتی که به جای گلوله های فولادی از میله های استوانه ای استفاده شده است اما مواد را به همان حالت آسیاب می کند.

بالمیل با دیسک (Disk Mill)

در این دستگاه دیسک های چرخانی وجود دارند که به صورت افقی و عمودی چرخش می کنند و برای آسیاب کردن مواد نرم و پایدار مناسب هستند.

بالمیل با محفظه کوتاه (Short Ball Mill)

این نوع بالمیل به صورت کوچک برای فضا های کوچکتری مانند آزمایشگاه ها طراحی شده است.

عوامل موثر بر قیمت بالمیل کدامند؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آید این است که قیمت بالمیل چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که نمی توان مقداری مشخص را برای قیمت دستگاه بالمیل مشخص کرد چرا که این دستگاه در اندازه ها و جزئیات مختلفی طراحی و تولید می شود و باید در نظر داشته باشید که این ویژگی های متغیر می توانند تاثیر قابل توجهی بر قیمت دستگاه داشته باشند اما در ادامه به بررسی عواملی که بر قیمت این دستگاه موثر هستند می پردازیم تا شما بتوانید به صورت حدودی و بر اساس نیاز های کسب و کار خود، هزینه و قیمت بالمیل مورد نیاز خود را تخمین بزنید.

  • نوع دستگاه (پیوسته یا ناپیوسته بودن)
  • جنس بدنه دستگاه
  • ابعاد دستگاه
  • ظرفیت تولید بالمیل
  • نوع گلوله های مورد استفاده در دستگاه

جمع بندی

به صورت کلی, بالمیل یک دستگاه انعطاف پذیر است, که برای آسیاب کردن و همگن سازی و تولید پودرهای مختلف در مقیاس میکرون یا حتی نانو به کار می رود. لازم به ذکر است که خرید دستگاه بالمیل را می توانید از ماشین سازی سینا که یکی از تولیدکنندگان قطعات و دستگاه های صنعتی است, با اطمینان کامل آن را تهیه نمایید.

 لازم به ذکر است که شما می توانید دستگاه بالمیل را از مجموعه ماشین سازی سینا که یکی از تولید کنندگان قطعات و دستگاه های صنعتی است، تهیه کنید و درصورت نیاز برای انتخاب نوع مناسب دستگاه با کسب و کار خود از مشاوره پیش از خرید این مجموعه استفاده کنید و مناسب ترین دستگاه را با توجه به نوع دانه بندی و محصول تولیدی کسب و کار خود انتخاب کنید.

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه
تولید خوراک دام | 8 مورد از مهم ترین چالش ها
مقالات

تولید خوراک دام | 8 مورد از مهم ترین چالش ها

تولید خوراک دام یکی از ارکان حیاتی در صنایع کشاورزی و دام پروری محسوب می شود که تاثیر بسزایی بر سلامت و رشد دام ها دارد. اهمیت تأمین خوراک باکیفیت بالا، با افزایش تقاضا برای محصولات دامی منجر شد تا فرآیند تولید خوراک دام تحت بررسی و پژوهش های گسترده تری قرار گیرد و به سمت استفاده از فناوری های

ادامه مطلب »
کانوایر پلاستیکی | انقلابی در سیستم حمل و نقل
مقالات

کانوایر پلاستیکی | انقلابی در سیستم حمل و نقل

کانوایر پلاستیکی یکی از نوآوری های کلیدی در صنعت حمل و نقل مواد است که به طرز چشمگیری کارایی و راندمان عملیات تولید را افزایش داده است. به توجه به نیازهای صنایع برای جابجایی سریع و ایمن محصولات، کانوایرهای پلاستیکی به عنوان یک گزینه مناسب شناخته می شود. با ما همراه باشید چرا که در ادامه این مطلب به بررسی

ادامه مطلب »
دستگاه تیکنر | انقلابی در صنعت تصفیه آب و فاضلاب
مقالات

دستگاه تیکنر | انقلابی در صنعت تصفیه آب و فاضلاب

دستگاه تیکنر با توانایی فیلتر کردن و تفکیک مایعات از جامدات، به بهبود کارایی و کیفیت تولید در بسیاری از کمک شایانی می کند. در دنیای امروزی که توجه به بهره وری و مدیریت منابع از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از تیکنرها به عنوان ابزاری کارآمد و موثر در صنعت توصیه می شود. با ما همراه باشید چرا که

ادامه مطلب »
هیدروسیکلون | فناوری نوین در مدیریت منابع آب
مقالات

هیدروسیکلون | فناوری نوین در مدیریت منابع آب

هیدروسیکلون ها یکی از فناوری های پیشرفته در زمینه جداسازی ذرات معلق از مایعات هستند که به صورتی هوشمندانه و دقیق ذرات سنگین تر را از مایعات سبک تر جدا می کنند. این دستگاه را به عنوان حلال چالش های جداسازی در محیط های صنعتی می شناسند که نه تنها در تصفیه آب بلکه در فرآیندهای شیمیایی نیز استفاده می

ادامه مطلب »
پیمایش به بالا