ماشین سازی سینا

شماره تماس : ۰۹۱۲۵۲۸۸۵۲۶

مهم ترین انواع اتصالات نوار نقاله

مهم ترین انواع اتصالات نوار نقاله

فهرست مطالب

از زمانی که تکنولوژی رو به پیشرفت است، ابزارها و دستگاه های متنوعی برای راحتی انسان و کمک به آن ها در انجام کارها ساخته شده است. این دستگاه ها در زمینه های مختلفی ساخته شده اند که یکی از آن ها صنایع و کارخانه ها هستند. در بسیاری از مشاغل به دلیل سنگینی مواد و محصولات، جا به جایی آن ها توسط نیروهای انسانی دشوار است. به همین دلیل دستگاه های مختلفی برای انجام این کار ساخته شده است که هرکدام کارایی و ویژگی های متفاوتی دارند و در شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از این دستگاه ها نوار نقاله است.

نوار نقاله دستگاهی برای جا به جایی مواد و محصولات است که از بخش ها و قطعات گوناگونی تشکیل شده است. یکی از قطعات مهم این دستگاه تسمه نوار نقاله است. به دلیل دشوار بودن فرآیند حمل و نقل، این قطعه در معرض سایش قرار دارد. یکی از راه حل های حل این مشکل و جلوگیری از آن، اتصالات نوار نقاله است که در ادامه این مقاله به بررسی انواع این اتصالات پرداخته ایم تا شما با آشنا شدن و کسب اطلاعات کافی در این زمینه بتوانید بهترین روش را برای اتصالات دستگاه خود انتخاب کنید.

نوار نقاله بارگیری

نوار نقاله بارگیری یکی از سیستم های انتقال محموله است که در صنایع مختلف کاربرد بسیاری دارد. برای مشاوره خرید و اطلاع از محصولات کانوایر، مجموعه ماشین سازی سینا آماده راهنمایی مشتریان است.

نوار نقاله چیست؟

نوار نقاله دستگاهی برای انتقال و جا به جایی مواد و محصولات در صنایع مختلف است. این دستگاه نوعی کانوایر است که به صورت زاویه دار تا 90 درجه قابلیت انتقال محصولات و مواد را دارد. طراحی این دستگاه به صورتی انجام می شود که امکان تغییر ارتفاع آن با توجه به نیاز وجود دارد. نوار نقاله برای انتقال مواد و اشیا به صورت پیوسته و مستمر بین مکان های مختلف در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه دارای یک نوار محکم و پهن است که برو روی قطعه ای به نام رولر یا غلتک ها حرکت می کند و محصولات و مواد را در راستای طول نوار جا به جا می کند.

انواع اتصالات نوار نقاله

انواع اتصالات نوار نقاله

اتصالات نوار نقاله نقش مهمی در عملکرد تسمه نوار نقاله و در نهایت عملکرد دستگاه در فرآیند انتقال دارد. قبل از راه اندازی و استفاده ار نوار نقاله باید تسمه های آن نصب شوند و اتصال دو سر تسمه های نوار نقاله را برقرار کرد و یا ممکن است تسمه بر اثر ضربات و نیروهای وارده آسیب دیده و دچار پارگی شود که در این صورت باید تسمه جدیدی جایرگزین کرد.

این اتصالات به روش های مختلفی قابل اجرا هستند و آشنایی با این روش ها در تصمیم گیری انتخاب روش اتصال بسیار مهم است و بهتر است این تصمیم بر اساس توصیه های سازنده نوار و بست انجام شود. به طور کلی اتصالات نوار نقاله به دو روش مکانیکی و آپارات انجام می شوند.

مطالعه مفید: بررسی تجهیزات نوارنقاله و کاربرد آن ها

اتصال مکانیکی نوار نقاله

در روش اتصال مکانیکی، اتصال دو سر تسمه های نوار نقاله با استفاده از متریال و ابزارهای خاصی انجام می شود. اتصالات مکانیکی انواع مختلفی دارند که هر کدام برای تسمه هایی با عرض، طول ضخامت، کشش و سرعت مختلفی اجرا می شوند.

در سال های زیادی اتصال مکانیکی، روشی با کیفیت پایین بود. امروزه بست های متعددی برای اتصال مکانیکی تسمه های نوار نقاله وجود دارند که باعث افزایش کیفیت این روش شده اند. این نوآوری ها که شامل استفاده از ورق های نازک، بهبود طراحی و مواد مورد استفاده در بست ها می شوند باعث افزایش استحکام و کاهش سایش شده اند.

اتصالات نوار نقاله به صورت مکانیکی انواع مختلفی دارد. انواع اتصال مکانیکی نوار نقاله عبارتند از:

بست های لولایی

بست های لولایی

بست های لولایی نوار نقاله به دلیل سهولت و سرعت بالای اتصال دو سر تسمه، در بسیاری از صنایع مانند صنایع معدنی، صنایع سیمان، صنایع غذایی و صنایع بسته‌بندی استفاده می‌ شوند که یکی از روش‌های مرسوم برای اتصال دو سر تسمه به یکدیگر هستند.

در این نوع از اتصالات نوار نقاله، یک تسمه فولادی به لبه دو نوار گذاشته شده است. این تسمه از ورق های فوقانی و تحتانی که از یک طرف به حلقه های فلزی متصل شده اند، تشکیل شده است. با استفاده از بست و پیچ لولا به نوار وصل می شود و سپس نوار با عبور یک پین از بین حلقه ها، متصل خواهد شد.

تسمه نوار نقاله

تسمه نوار نقاله وسیله ای برای جا به جایی و حمل و نقل محصولات است. این ابزار از پلیمر های متنوعی ساخته می شود. بر روی غلتک ها و رولرها قرار می گیرد تا مواد را به طور پیوسته و سریع منتقل کند. غلتک ها به یک موتور متصل هستند که با دوران خود، تسمه را به حرکت در می آورند و فرآیند جا به جایی مواد انجام می شود

بست های ورقی

یکی دیگر از انواع اتصالات نوار نقاله به صورت مکانیکی، با استفاده از بست های ورقی انجام می شود. این  بست ها یک اتصال محکم و با دوام ایجاد می کنند که بدون فواصل خالی لولا برای مواد ریزدانه هستند. قطعات ورق توسط بست و پیچ از یک سر نوار به سر دیگر آن نصب می شوند. برای کاربردهایی که قطر پولی کوچک تر از حد توصیه شده برای بست است، این نوع بست ها را می توان به صورت مورب نصب کرد.

همچنین می توان به صورت v شکل نصب کرد که ممکن است این کار تنها گزینه استفاده از بست برای نوار های ضخیم و کشش بالا باشد. معمولاً در شرایطی که نوار ضخیم تر از 22 میلی متر باشد، از بست های ورقی استفاده می شود. همچنین این نوع بست ها برای کاربردهایی که نیاز به باز شدن نوار برای تغییر طول یا جا به جایی دارند، مناسب نمی باشد و اکثراً برای اتصالات دائم در نظر گرفته می شوند.

مزایای اتصالات مکانیکی نوار نقاله

مزایای اتصالات مکانیکی نوار نقاله

اتصالات نوار نقاله به صورت مکانیکی با توجه به انواع بست ها که هرکدام کارایی و ویژگی های منحصر به فردی دارند، مزایای زیادی به همراه دارند. چند نمونه از مزیت های این نو اتصالات عبارتند از:

  • امکان جدا شدن نوار به سادگی در نوار نقاله وجود خواهد داشت. این امر باعث می شود بتوان نوار را کوتاه یا بلند کرد و بتوان به راحتی اجزای نوار نقاله مانند رولیک ها، روکش پولی و غیره را تعمیر کرد.
  • اجرا و بازرسی اتصالی که بست های مکانیکی به وجود می آورند ساده و آسان است.
  • اتصالات نوار نقاله به صورت مکانیکی سریع انجام می شوند و می توان در حدود 1 الی 2 ساعت این اتصالات را انجام داد.
  • این بست ها هزینه پایینی دارند و می توان به راحتی آن ها را تهیه کرد.
  • نصب این نوع بست ها آسان است و می توان توسط پرسنل کارخانه با چکش و تجهیزات قابل حمل ساده نصب شوند.

آپارات یا ولکانیزاسیون

آپارات یا ولکانیزاسیون یک روش تخصصی و یکی دیگر از انواع اتصالات نوار نقاله است. اجرای این روش نیاز به دانش کافی و تجهیزات خاصی مانند مواد پیوند دهنده، مواد پرکننده و غیره دارد. روش آپارات ساییدگی و فرسایش نوار نقاله را کاهش می دهد؛ زیرا این روش یک اتصال صاف و یکنواخت ایجاد می کند. اگر این فرآیند بر اساس اصول اجرایی انجام نشود و یا از تجهیزات مناسب استفاده نشود، ممکن است اتصال تسمه به درستی بر قرار نشده باشد و باعث پارگی یا ساییدگی تسمه شود.

ولکانیزاسیون نوار نقاله به دو روش سرد و گرم قابل اجرا است که هر کدام در شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند و توسط اصول اجرایی متفاوت و با تجهیزات و ابزار های متفاوتی انجام می شوند.

مطالعه مفید: دلایل انحراف نوار نقاله و نحوه برطرف کردن آن ها

ولکانیزاسیون سرد

ولکانیزاسیون سرد

ولکانیزاسیون سرد با استفاده از عوامل اتصال دهنده مانند چسب اجرا می شود. این عامل اتصال یک واکنش شیمیایی ایجاد می کند که باعث اتصال دو سر نوار نقاله به یکدیگر می شود. این روش اتصال کارآمد تر و اقتصادی تری نسبت به اصتالات مکانیکی دارد. در ولکانیزاسیون سرد، کیفیت عامل اتصال دهنده در اتصال بسیار موثر است و با توجه به این که شرایط فرآیند حمل و نقل مواد در نوار نقاله نسبتاً دشوار است، این روش خیلی پایدار نیست و از استحکام و دوام پایین تری نسبت به آپارات گرم برخوردار است.

ولکانیزاسیون گرم

یکی دیگر از روش های اتصالات نوار نقاله، آپارات گرم است. این روش که جزو پرکاربرد ترین روش های اتصال تسمه محسوب می شود، با استفاده از دستگاه های حرارتی و چسب های قوی دو سر تسمه را به یکدیگر متصل می کند. این روش بسیار پایدار است، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد، سر و صدای کمتری ایجاد می کند و باعث کاهش سایش رولیک ها و ریزش مواد می شود. از طرفی به تجهیزات بیشتری نسبت به آپارات سرد نیاز دارد، هزینه بیشتری دارد و اجرای آن به مدت زمان طولانی تری نیاز دارد.

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه
بررسی پرکاربردترین انواع سنگ شکن
مقالات

بررسی پرکاربردترین انواع سنگ شکن

در تولید محصولات خود از کدام نوع سنگ شکن استفاده می کنید؟ آیا تفاوت انواع سنگ شکن با یکدیگر را می دانید؟ فرآیند خرد کردن و کاهش اندازه سنگ ها از گذشته که به وسیله ابزاری همچون چکش, تیشه و انفجار صورت می گرفته است تا به امروز که توسط ماشین آلات پیچیده ی صنعتی انجام می شود, یک فرآیند

ادامه مطلب »
دستگاه سنگ شکن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
مقالات

دستگاه سنگ شکن چیست و چه کاربردهایی دارد؟

آیا وجود دستگاه سنگ شکن در صنعت ضروری است؟ سوالی که احتمالا برای بسیاری از صنعتگران و متخصصین در صنایع خنده دار باشد. در گذشته کار خرد کردن سنگ ها و مواد معدنی با بهر گیری از روش های سنتی ای مانند چکش و تیشه, انفجار, آب و آتش و مته های دستی امکان پذیر بود اما با ظهور فناوری

ادامه مطلب »
انواع کانوایر | بررسی انواع سیستم انتقال مواد
مقالات

انواع کانوایر | بررسی انواع سیستم انتقال مواد

انسان ها همیشه به فکر ساخت وسایل و ابزار هایی برای آسان کردن کار ها و رفاه خود بوده اند. یکی از زمینه هایی که دارای کار ها و فرآیند های دشوار است صنایع و معادن هستند. انجام کارهای موجود در صنایع و معادن به دلیل سنگین بودن و حجم بالای مواد برا نیرو های انسانی دشوار است؛ به همین

ادامه مطلب »
بررسی اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله
مقالات

بررسی اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله

کانوایرها و اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله که امروزه در صنایع مختلف جزء ابزار آلات کلیدی و ضروری جهت جابجایی و انتقال مواد محسوب می شوند, نقش پررنگی در صنایع پیدا کرده اند. از گذشته تا به امروز که با گسترش صنایع در دنیا رو به رو هستیم, حمل و نقل مواد در سرعت زیاد, ایمن و بدون دخالت نیروی

ادامه مطلب »
پیمایش به بالا