ماشین سازی سینا

شماره تماس : ۰۹۱۲۵۲۸۸۵۲۶

انواع میکسر صنعتی و مهم ترین کاربرد آن در صنایع چیست؟

انواع میکسر صنعتی و مهم ترین کاربرد آن در صنایع چیست؟

فهرست مطالب

اصلی ترین کاربرد انواع میکسر صنعتی در صنایعی که مخلوط کردن مواد کار سخت و پیچیده ای است مشخص می شود و شاید در نگاه اول مخلوط کردن مواد کار آسانی بنظر آید اما وقتی به جزئیات کار می نگریم, ریزه کاری های زیادی در مقیاس های بزرگ وجود دارد که ترکیب کردن یکنواخت مواد گوناگون برای تولید محصولات جدید را کاری دشوار می سازد پس اگر شما در صنعت خود نیاز به شکست مواد و ترکیب آنها دارید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا از انواع میکسر صنعتی و کاربرد آن در صنایع آگاهی پیدا کنید.

میکسر صنعتی

میکسر صنعتی برای ترکیب، مخلوط کردن و همگن‌سازی مواد مختلف در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میکرد که این دستگاه‌ عموما در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و ساختمانی به کار می‌رود. شما می توانید برای بررسی انواع میکسر های صنعتی مرتبط با صنعت کاری خود به محصولات مجموعه ماشین سازی سینا سر بزنید.

میکسر صنعتی یا همزن صنعتی چیست؟

میکسر صنعتی دستگاهی است که برای ترکیب و مخلوط کردن مواد مختلف در مقیاس های بزرگ صنایع گوناگون استفاده می شود. میکسر صنعتی به دلیل طراحی, فناوری و عملکرد ویژه ای که دارد, جزء ماشین آلات پیچیده به شمار می رود. این دستگاه ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند از جلمه میکسر های عمودی, افقی, سیلندری و پره ای که با توجه به نوع مواد و نیاز فرآیند, طراحی و ساخته می شوند.

در ادامه این مطلب به بررسی ساختار و انواع میکسر صنعتی می پردازیم.

مطالعه مفید: با انواع همزن صنعتی بیشتر آشنا شوید

تفاوت میکسر و همزن در چیست؟

تفاوت میکسر و همزن در چیست؟

درست است که اصطلاحات همزن و میکسر اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند اما باید در نظر داشته باشید که این دو دستگاه از لحاظ فنی با هم متفاوت هستند به طوریکه  همزن زیر مجموعه ای از میکسر به شمار می رود.

تفاوت بین میکسر و همزن به ویژگی ها و کاربردهای هر یک از این دستگاه ها برمیگردد, به صورتی که میکسر ها دارای طراحی پیچیده تری نسبت به همزن ها هستند که برای ترکیب مواد در مقادیر بزرگ و مقیاس صنعتی با قابلیت امکان تنظیم سرعت و زمان مخلوط کردن طراحی شده اند که معمولا برای مواد با ویسکُزیته های بالا به کار می روند و در صنایع غذایی, دارویی و شیمیایی نیز استفاده می شوند.

درصورتی که همزن ها عموماً برای مخلوط کردن مواد در مقادیر کوچکتر در حد مقیاس های خانگی یا ازمایشگاهی طراحی شده اند و مناسب مخلوط کردن مایعات و خمیر های نازکی هستند که در آشپزخانه ها برای تهیه غذا یا در آزمایشگاه ها برای مخلوط کردن محلول ها به کار می روند.

پرکاربردترین انواع میکسرهای صنعتی

میکسر های صنعتی در صنایع مختلف به دلیل کارایی و عملکرد مناسبی که دارند باعث بهبود کیفیت محصول نهایی می شوند و از محبوبیت بالایی برخورد هستند که در ادامه به بررسی پرکاربردترین انواع میکسر صنعتی پرداخته ایم.

میکسر افقی (Horizontal Mixer)

این نوع میکسر دارای طراحی افقی است و درون محفظه ای ثابت و مخلوط کننده قرار دارد که مواد موجود در مخزن را با مخلوط کردن از یک نقطه به نقطه ای دیگر هدایت می کند, عمدتاً در صنایع غذایی یا دارویی برای مخلوط کردن مواد پودری و گرانولی استفاده می شود.

میکسر عمودی (Vertical Mixer)

طراحی این میکسر به صورت استوانه ای است که در زیر آن یک مخروط قرار دارد که در صنایع دارویی و شیمیایی به ویژه برای مخلوط کردن مایعات, پودرها و ترکیبات شیمیایی به کار می رود.

میکسر دوغابی (Batch Mixer)

میکسر دوغابی یا دسته ای، عمدتاً در صنایع غذایی برای مقادیر کوچک تر از جمله ترکیب مواد اولیه سُس ها, شکلات و خمیر های مختلف استفاده می شود.

میکسر پره ای (Blade Mixer)

این میکسر ها برای مخلوط کردن مواد غلیظ در صنایع مختلف به کار می روند که به ترکیب مواد مایع و پودر های ریز می پردازند.

میکسر سیاره ای (Planetary Mixer)

میکسر سیاره ای (Planetary Mixer)

این نوع میکسر ها با طراحی چرخش اصلی و چرخش محوری که دارند باعث می شوند تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند و عموماً در صنایع غذایی (برای خمیر های نان و شیرینی), دارویی و آرایشی استفاده می شوند.

میکسر پیوسته (Continuous Mixer)

میکسر های پیوسته همانطور که از اسم آنها پیداست به طور مداوم مواد را با هم مخلوط می کنند و با کارایی بالا تحت بار های سنگین, در تولید مواد صنعتی مانند سیمان, پلاستیک و مواد شیمیایی به کار می روند.

میکسر فیلمی (Shear Mixer)

میکسر فیلمی برای مخلوط کردن مایعات و پودرهای چسبناک طراحی شده اند و می توانند نیروی برشی زیادی تولید کنند که در صنایع غذایی و دارویی برای تولید محصولات همگن به کار می روند.

میکسر سبدی (Basket Mixer)

طراحی این میکسر به صورت سبدی است و برای مخلوط کردن مایعات و جامدات, در تولید رنگ ها و محصولات شیمیایی, جایی که نیاز به مخلوط کردن دقیق مواد وجود دارد, مورد استفاده قرار می گیرند.

میکسر انجمادی (Cryogenic Mixer)

این نوع میکسر ها برای مخلوط کردن مواد در دما های بسیار پایین طراحی شده اند و بیشتر در صنایع دارویی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

اجزای اولیه انواع میکسر صنعتی چیست؟

اگر چه میکسر های صنعتی از اجزای مختلفی تشکلیل شده اند و با یکدیگر تفاوت دارند اما با این حال بعضی از اِلمان های اصلی آنها یکسان است که هر یک نقش خاصی در عملکرد و کارایی دستگاه دارند, اجزای میکسر صنعتی به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می کنند تا عملکرد دقیقی را فراهم کنند, در ادامه به بررسی اجزای اولیه و مهم ترین قطعات میکسر صنعتی می پردازیم.

  • محفظه (Chamber)
  • موتور (Motor)
  • پره ها (Blades)
  • سیستم کنترل (Control system)
  • درب (Cover)
  • سیستم تخلیه (Discharge System)
  • نوار نقاله (Conveyor)
  • محور (Shaft)
  • سیستم خنک کننده (Cooling System)
  • پایه (Base)
  • سیستم ایمنی (Safety System)

مطالعه مفید: اسکرو ماردون | بررسی سیستم انتقال مواد

میکسر صنعتی در کدام صنایع کاربرد دارد؟

میکسر صنعتی در کدام صنایع کاربرد دارد؟

میکسر های صنعتی یکی از ابزار های حیاتی برای مخلوط کردن مواد هستند که کاربرد این میکسر ها بسته به نوع صنعت و مواد مورد استفاده متفاوت است که در این ادامه این مطلب به بررسی میکسر و کاربرد آن در صنایع مختلف پرداخته ایم.

صنعت غذایی

مخلوط کردن مواد در صنایع غذایی دارای چالش گوناگونی از جمله کاهش زمان تولید, بهداشت فرآیند و مخلوط کردن جامد با مایع و … است که میکسر ها گزینه مناسبی برای رفع این چالش به شمار می روند.

صنعت دارویی

ترکیب مواد اولیه شربت ها, کرم ها, قرص ها و اطمینان از میکس شدن یکنواخت محصولات دارویی را بدون وجود دستگاه میسکر صنعتی نمی توان تولید کرد.

صنایع شیمیایی

یکی از پرکاربردترین استفاده های انواع میکسر صنعتی در صنایع شیمیایی است که در ترکیب مواد برای تولید محصولات جدید, میکس کردن مواد اولیه برای تولید پلیمر و تولید مواد اولیه برای سایر صنایع دیگر به کار می رود.

صنعت ساختمانی

در تهیه دوغاب, مخلوط سیمان, ماسه و سنگ برای تولید بتن و رنگ و عایق برای ساختمان از کاربرد های آن است.

تفاوت انواع میکسر صنعتی و خانگی در چیست؟

درست است که میکسر های صنعتی و خانگی هر دو برای مخلوط کردن مواد استفاده می شوند اما در بسیاری از موارد دارای تفاوت هایی هستند که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

ظرفیت و اندازه

ظرفیت و اندازه

میکسر های صنعتی طراحی شده اند تا حجم های بزرگ تر از مواد را در یک مخزن مخلوط کنند, که ظرفیت آنها از چند صد لیتر به بالا متغیر است و برای نصب در کارخانه ها و واحد های تولیدی ساخته شده اند, از طرفی میکسر های خانگی برای ظرفیت ترکیب کردن حداکثر 10 لیتر با قابلیت حمل و جابجایی آسان طراحی شده اند.

عملکرد و قدرت موتور

به طور واضح پیداست که میکسر های صنعتی مجهز به موتور های قدرتمند و سیستم های پیشرفته هستند که قابلیت تنظیم سرعت و زمان را نیز دارا می باشند و می توانند کار با مواد دارای ویسکُزیته بالا در زمان طولانی را تحمل کنند, در صورتی که میکسر های خانگی عموما برای مخلوط کردن غذاها و مایعات با ویسکزیته پایین ساخته شده اند.

طراحی و ساختار

همانطور که در این مطلب به آن اشاره شد, میکسر های صنعتی دارای طراحی پیچیده تری نسبت به میکسر های خانگی هستند و جنس اکثر آنها از فولا زنگ نزن است چرا که باید در برابر فرایند های شیمیایی سخت در مدت زمان طولانی مقاومت باشند.

قیمت و هزینه

میکسر های صنعتی به دلیل ظرفیت بالا, نگهداری سخت تر, تعمیرات بیشتر و قابلیت های پیشرفته ای که دارند, هزینه های بالاتری را نسبت به میکسر های خانگی به خود اختصاص می دهند.

جمع بندی

میکسر های صنعتی ابزار های کلیدی در بهبود کیفیت و کارایی تولید در صنایع مختلف هستند که با توجه به نیازهای خاص هر صنعت و نوع موادی که مورد استفاده قرار می گیرد, می توان از انواع میکسر صنعتی با طراحی و عملکرد های متنوع بهره برداری کرد, این عمل نه تنها باعث می شود تا محصولات نهایی با کیفیت بالایی تولید شوند بلکه زمان و هزینه های تولید را نیز کاهش می دهند.

در نتیجه استفاده از میکسر صنعتی با کیفیت و مقاوم در کارخانه ها و شرکت های وابسته از اهمیت بالایی برخوردار است که ما به شما خرید میکسر های صنعتی از ماشین سازی سینا را پیشنهاد می کنیم و امیدواریم راهنمایی های لازم را در انتخاب انواع میکسر صنعتی به شما شرح داده باشیم.

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه
بررسی پرکاربردترین انواع سنگ شکن
مقالات

بررسی پرکاربردترین انواع سنگ شکن

در تولید محصولات خود از کدام نوع سنگ شکن استفاده می کنید؟ آیا تفاوت انواع سنگ شکن با یکدیگر را می دانید؟ فرآیند خرد کردن و کاهش اندازه سنگ ها از گذشته که به وسیله ابزاری همچون چکش, تیشه و انفجار صورت می گرفته است تا به امروز که توسط ماشین آلات پیچیده ی صنعتی انجام می شود, یک فرآیند

ادامه مطلب »
دستگاه سنگ شکن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
مقالات

دستگاه سنگ شکن چیست و چه کاربردهایی دارد؟

آیا وجود دستگاه سنگ شکن در صنعت ضروری است؟ سوالی که احتمالا برای بسیاری از صنعتگران و متخصصین در صنایع خنده دار باشد. در گذشته کار خرد کردن سنگ ها و مواد معدنی با بهر گیری از روش های سنتی ای مانند چکش و تیشه, انفجار, آب و آتش و مته های دستی امکان پذیر بود اما با ظهور فناوری

ادامه مطلب »
انواع کانوایر | بررسی انواع سیستم انتقال مواد
مقالات

انواع کانوایر | بررسی انواع سیستم انتقال مواد

انسان ها همیشه به فکر ساخت وسایل و ابزار هایی برای آسان کردن کار ها و رفاه خود بوده اند. یکی از زمینه هایی که دارای کار ها و فرآیند های دشوار است صنایع و معادن هستند. انجام کارهای موجود در صنایع و معادن به دلیل سنگین بودن و حجم بالای مواد برا نیرو های انسانی دشوار است؛ به همین

ادامه مطلب »
بررسی اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله
مقالات

بررسی اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله

کانوایرها و اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله که امروزه در صنایع مختلف جزء ابزار آلات کلیدی و ضروری جهت جابجایی و انتقال مواد محسوب می شوند, نقش پررنگی در صنایع پیدا کرده اند. از گذشته تا به امروز که با گسترش صنایع در دنیا رو به رو هستیم, حمل و نقل مواد در سرعت زیاد, ایمن و بدون دخالت نیروی

ادامه مطلب »
پیمایش به بالا