میکسر صنعتی یکی از دستگاه های کاربردی در صنایع مختلف است که برای میکس و مخلوط کردن مواد به کار برده می شود. از اصلی ترین صنایعی که این دستگاه در آن دارای کاربرد بسیاری است می توان به صنعت غذایی و میکس کردن مواد اولیه برای تولید مواد غذایی اشاره کرد. در ادامه به بررسی این دستگاه و نحوه عملکرد آن می پردازیم. در نظر داشته باشید که درصورت نیاز به تهیه این دستگاه شما می توانید با کارشناسان ما در مجموعه ماشین سازی سینا ارتباط برقرار کنید و میکسر صنعتی مورد نیاز خود را با توجه به شرایط و نیاز های کسب و کار خود سفارش داده و تهیه کنید.
میکسر صنعتی چیست؟
میکسر صنعتی همانطور که از نام آن قابل حدس است، دستگاهی است برای میکس و مخلوط کردن مواد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با نام های دیگری همچون همزن صنعتی یا مخلوط کن صنعتی شناخته می شود و در صنایع مختلف دارای کاربرد های بسیاری است که این امر باعث شده تا این دستگاه به عنوان یکی از بخش های اصلی در کسب و کار ها باشد. این دستگاه با توجه به کسب و کار ها و صنایع مختلف می تواند با قطعات مختلف و یا در ابعاد و ظرفیت های مختلف تولید شود تا فرآیند تولید محصول نهایی در بهینه ترین حالت ممکن انجام شود.
مطالعه مفید: مهم ترین نکات در خرید میکسر پودری
تیغه میکسر صنعتی چیست؟
در میکسر های صنعتی وظیفه خرد کردن و مخلوط کردن مواد بر عهده تیغه است. این قطعه با نام پروانه نیز شناخته می شود. با توجه به جنس، اندازه و ابعاد مواد، از تیغه ای با شکل و جنس متفاوت استفاده می شود. این تفاوت در تیغه ها باعث ایجاد انواع میکسر صنعتی می شود که هر کدام در صنایع مختلف کاربرد متفاوتی دارند. تفاوت تیغه ها باعث بهبود در عملکرد میکسر ها و تولید محصولاتی با کیفیت بهتر می شود.
- تیغه با پره های افقی
- تیغه با پره های عمودی
- تیغه با پره های مارپیچی
ساختار میکسر صنعتی
معمولا بدنه میکسر صنعتی از جنس استیل ضد زنگ تولید می شود. مواد مختلفی مانند آلومینیوم، فولاد، تیتانیوم و چدن نیز در تولید این دستگاه استفاده می شوند. اجزای تشکیل دهنده همزن های صنعتی با یکدیگر متفاوت هستند، اما بعضی از آن ها مشترک هستند که در ادامه آن ها را نام برده ایم.
- مخزن
- موتور
- تیغه
- بخش منترل کننده
- شفت
- سیستم گرمایشی و سرمایشی
انواع میکسر صنعتی
میکسر های صنعتی با توجه به کاربرد آن ها، فرآیندی که مصرف کننده از آن ها انتظار دارد و صنعتی که در آن مورد استفاده قرار می گیرند، انواع مختلفی دارند.
- میکسر افقی
- میکسر روبان افقی
- میکسر پارویی
- میکسر ساکن
- میکسر برشی بالا
- میکسر درام
- میکسر خاص
- میکسر هموژنایزر
- میکسر امولسیون
- میکسر سیاره ای
- میکسر مایعات
- میکسر دسته ای
کاربرد میکسر صنعتی
بسته به اینکه میکسر برای مخلوط کردن چه نوع موادی استفاده می شود، ممکن است دارای بیلچه، پاروی پهن یا تیغه تیز باشد. بنابراین باید از کاربردهای آن آگاه بود تا بتوان بهترین میکسر را انتخاب کرد.
کارخانه ها و صنایع مختلف و زیادی مانند صنایع خودروسازی، تصفیه آب، کشاورزی، شیمیایی، دارویی، خمیر و کاغذ، آرایشی و بهداشتی از این دستگاه برای ساخت و تولید محصولات خود استفاده می کنند.
در صنایع شیمیایی معمولا از میکسر برش بالا و امولسیون برای مخلوط کردن مواد شیمیایی خشک، تر و فرآورده های نفتی استفاده می شود. میکسر پارویی و استاتیک نیز به دلیل داشتن قابلیت مخلوط کردن جامد و مایع، مایع و گاز، کاهش زمان تولید و بهداشت فرآیند به طور معمول در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای استفاده از میکسر صنعتی
میکسر های صنعتی توانایی ترکیب کردن مواد با بیشترین دقت و به صورت همگن را دارند که این امر باعث افزایش کیفیت و دوام محصولات می شود. این دستگاه ها به دلیل نحوه طراحی و قابلیت های پیشرفته ای که دارند، از کارایی و راندمان بالایی برخوردار هستند که در نتیجه باعث بالا رفتن سرعت فرآیند می شود.
میکسر های صنعتی در انواع مختلفی طراحی می شوند که بتوان با توجه به کاربرد و محیط از آن ها استفاده کرد. این دستگاه ها به دلیل جنس و نوع موادی که در ساختار آن ها استفاده می شود دارای ساختاری بسیار مقاوم، با دوام و با طول عمر بالا هستند. یکی از اجزای میکسر صنعتی بخش کنترل کننده است که با کمک آن می توان سرعت و زمان کار کردن میکسر را تنظیم کرد.
نکات مهم در استفاده از میکسر های صنعتی
استفاده از میکسر های صنعتی مانند هر دستگاه دیگری نیازمند رعایت بعضی نکات ایمنی مهم است تا بتوانید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و به افزایش کیفیت محصول خود کمک کنید, در ادامه به بررسی این نکات می پردازیم.
- انتخاب مناسب دستگاه: بسته به نوع فرایند و موادی که می خواهید در داخل میکسر وارد شود باید میکسر مورد نظر خود را انتخاب کنید چرا که بعضی از میکسر ها برای مواد گرانولی و بعضی دیگر برای مایعات طراحی شده اند.
- آموزش به پرسنل: اپراتو مربوطه باید آموزش کار با دستگاه را یاد بگیرد تا در صورت به مشکل خوردن از خطرات آن جلوگیری شود و دستگاه دچار آسیب نشود.
- نگهداری و تعمیرات: بررسی منظم و برنامه ریزی جهت روغن کاری میکسر از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا در صورت فرسودگی قبل از بروز حادثه, مشکل شناسایی شود.
- ایمنی: استفاده از تجهیزات ایمنی مانند عینک و دستکش در هنکام کار با میکسر ضروری است.
- بارگیری و تخلیه: باید از تخلیه بار به صورت مناسب اطمینان حاصل کنید تا از آسیب به دستگاه و کاهش کیفیت محصول جلوگیری شود.
- کنترل دما و زمان: کنترل کردن دما و زمان در برخی فرایند های میکس کردن می تواند تاثیر بهتری بر کیفیت محصول بگذارد.
- جریان هوا: میکسر های صنعتی باید از تهویه مناسبی برخوردار باشند تا از تجمع گاز ها جلوگیری شود.
- بررسی نتایج: توصیه می شود پس از به دست آمدن محصول کیفیت محصول را مورد بررسی قرار دهید تا از کارکرد درست آن مطمئن شوید.
- تنظیمات دستگاه: قبل از استفاده از دستگاه, میکسر باید طبق تنظیمات مناسب با نوع مواد فرآیند تنظیم شود تا محصول مطلوب تری به دست آید.
تفاوت میکسر صنعتی با میکسر خانگی
همانطور که می دانید میکسرهای صنعتی و خانگی یکی از ابزارهای بسیار مهم و کلیدی برای مخلوط کردن مواد با یکدیگر محسوب می شوند. درست است که هر دو نوع این دستگاه میکسر جهت ترکیب مواد گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد اما تفاوت های چشمگیری دارند که در ادامه به بررسی تفاوت های میان میکسر صنعتی و خانگی می پردازیم.
- طراحی و ساختار: میکسرهای خانگی عموماً به دلیل استفاده در آشپزخانه ها نیاز به فضای کمی دارند که در اندازه و ظرفیت کوچکتر تولید می شوند اما در طراحی میکسرهای صنعتی از مواد با مقاومت بالا استفاده شده است چرا که فشار و حجم بالایی را در کارخانه ها تحمل می کنند.
- قدرت و عملکرد: میکسرهای صنعتی از موتور با توان و قدرت بالاتری نسبت به میکسرهای خانگی طراحی می شوند, چرا که کارکرد آن ها در صنعت نیاز به نیروی بیشتری دارد.
- ظرفیت مخزن: ظرفیت میکسرهای خانگی عموماً 1 تا 3 لیتر است که اندازه آن در مقایسه با میکسرهای صنعتی که حدود 30 لیتر هستند, بسیار ناچیز است.
- قابلیت های اضافی: میکسرهای خانگی شامل قابلیت هایی همچون تیغه های قابل تعویض و سرعت متعدد هستند. در مقابل میکسرهای صنعتی دارای سنسورهای هوشمند و امکانات بیشتری نظیر سیستم های خنک کننده و قابلیت برنامه ریزی است.
- قیمت و هزینه: با توجه به موارد فوق بدیهی است که قیمت میکسرهای صنعتی نسبت به میکسرهای خانگی بیشتر باشد, چرا که کاربرد مهم تری دارد.
- کاربردها: تهیه شیرینی جات, آرد, اسموتی و … که پاسخگوی نیاز خانواده ها هستند از میکسرهای خانگی استفاده می شود اما برای پروژه های صنعتی بزرگ و کارخانه ها باید از میکسرهای صنعتی استفاده نمود.
عوامل موثر بر قیمت میکسر صنعتی
یکی از عوامل موثر در قیمت میکسر صنعتی، جنس مخزن آن است. استیل ضد زنگ از سایر متریال ها قیمت بیشتری دارد، زیرا در برابر فرسایش و خوردگی مقاومت بالایی دارد. نوع دستگاه و نوع مواد مورد استفاده نیز در تعیین قیمت دستگاه موثر هستند و یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، ظرفیت و ابعاد دستگاه است.
قدرت موتور و کیفیت گیربکس ها نیز باعث تفاوت قیمت میکسر ها می شوند؛ هرچه قدرت موتور بیشتر باشد و کیفیت گیربکس نیز بیشتر باشد، دستگاه گران تر خواهد بود. یکی دیگر از معیار های موثر در قیمت میکسر صنعتی، کاربرد و قابلیت های دستگاه است. علاوه بر این موارد نوع و جنس تیغه های مورد استفاده در میکسر نیز بر قیمت آن تاثیرگذار هستند.