مهم ترین کاربردهای انواع بچینگ در صنعت چیست؟ آیا بین بچینگ پرتابل و موبایل تفاوتی است؟ دستگاه بچینگ که امروزه انواع مختلفی دارد و یکی از تجهیزات ضروری در صنایع مختلف است در سال های اولیه توسعه صنعت بتن و ساختمان سازی بر می گردد.
اوایل قرن 19 بتن به عنوان یکی از مصالح مهم در صنعت ساختمانی و ساخت و ساز محبوب شد, که با گسترش و رشد صنعت ساخت و ساز تقاضا برای تولید بتن با کیفیت نیز افزایش یافت و این امر منجر به طراحی و ساخت دستگاه های بچینگ شد که با مخلوط کردن دقیق مصالح به افزایش کیفیت نهایی بتن می افزاید و با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های نوین, انواع مختلف بچینگ نیز ساخته شد که در ادامه این مطلب به بررسی ویژگی های انواع بچینگ در صنایع می پردازیم.
معرفی دستگاه بچینگ
دستگاه بچینگ, یکی از تجهیزات مهم و کلیدی در صنعت ساخت و ساز و بتن ریزی است که به منظور اختلاط مصالح مختلف از جمله سیمان, سنگدانه, آب و برخی مواد دیگر برای تولید بتن در صنایعی مورد استفاده قرار می گیرد که تولید بتن در پروژه بسیار به صرفه تر از خرید آن از کارخانه است چرا که در زمان و هزینه مصرفی صرفه جویی می شود, توجه داشته باشید که دقت هر چه بیشتر در مخلوط کردن این مواد منجر به افزایش کیفیت نهایی بتن و کارایی آن در پروژه ها می گردد.
نحوه کارکرد دستگاه بچینگ چگونه است؟
مکانیزم دستگاه بچینگ ابتدا با وزن کشی مصالح در اندازه های مشخص و انتقال این مواد به داخل میکسر برای مخلوط کردن آن ها به صورت همگن, آغاز می شود. به دلیل اتوماتیک و هوشمند بودن دستگاه بچینگ شرایط تولید بتن با کیفیت, در انواع مختلف فراهم شده و این امر منجر می شود تا در اندازه گیری و مخلوط کردن بتن, اشتباهات انسانی کاهش یابد که باعث افزایش بهره وری و کاهش زمان تولید نیز می گردد, اگر چه دستگاه بچینگ انواع متنوعی دارد که هر کدام با توجه به ویژگی هایی که دارند در زمان مناسب مورد استفاده صنعتگران قرار می گیرند که در ادامه به بررسی انواع بچینگ می پردازیم.
اجزای اصلی دستگاه بچینگ چیست؟
دستگاه بچینگ مانند تمامی ماشین آلات صنعتی دیگر از اجزایی تشکلیل شده است که به کمک این تجهیزات در کنار یکدیگر کارکرد دستگاه به درستی اعمال می شود و باعث افزایش بهره وری در کارخانه ها می شود که در ادامه به بررسی اجزاء بچینگ اشاره می کنیم.
سیستم وزن کشی (Weighing System)
این سیستم با استفاده از سنسورهای دیجیتال و ترازوها, برای وزن کشی و اندازه گیری دقیق مصالح بر اساس نسبت های مشخص شده است.
مخزن های ذخیره سازی (Storage Silos and Bins)
مخزن ذخیره سازی شامل سیلوهای سیمان و باکس های سنگدانه برای نگه داری آن ها است.
نوار نقاله بارگیری (Conveyor)
نوار نقاله بارگیری برای انتقال مصالح به میکسر مورد استفاده قرار می گیرد که عموماً این عمل به صورت اتومات انجام می شود.
نوار نقاله بارگیری
نوار نقاله بارگیری یکی از سیستم های انتقال محموله است که در صنایع مختلف کاربرد بسیاری دارد. برای مشاوره خرید و اطلاع از محصولات کانوایر، مجموعه ماشین سازی سینا آماده راهنمایی مشتریان است.
میکسر (Mixer)
برای تولید بتن با کیفیت بالا از میکسر های عمودی و جهت تولید در سرعت بیشتر از میکسر های افقی استفاده می شود, به طور کلی میکسر صنعتی هسته اصلی دستگاه بچینگ است که وظیفه مخلوط کردن مواد را دارد.
میکسر صنعتی
میکسر صنعتی برای ترکیب، مخلوط کردن و همگنسازی مواد مختلف در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میکرد که این دستگاه عموما در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و ساختمانی به کار میرود. شما می توانید برای بررسی انواع میکسر های صنعتی مرتبط با صنعت کاری خود به محصولات مجموعه ماشین سازی سینا سر بزنید.
سیستم کنترل (Control System)
سیستم کنترل به کاربران اجازه می دهد تا کاربران بر فرآیند تولید برای کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت نظاره داشته باشند.
پمپ آب (Water Pump)
از پمپ آب برای تامین و تولید بتن استفاده می شود که توسط درگاه هایی حجم ورودی آن کنترل می شود.
سیستم توزیع (Distribution System)
سیستم توزیع وظیفه انتقال مواد تولید شده به مراحل بعدی فرآیند را بر عهده دارد که معمولاً توسط لوله ها و نوار نقاله ها, فرآیند انتقال صورت می گیرد.
فیلتر ها و سیستم ایمنی
تجهیزات دیگری نظیر فیلتر ها که جهت جلوگیری از تجمع آلودگی در محیط و سیستم های ایمنی برای حفاظت از اپراتور ها در برابر حوادث نیز تعبیه شده اند که در مواقع مورد نیاز از آن ها استفاده می شود.
انواع بچینگ در صنعت
همانطور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم انواع بچینگ ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند که توسط صنعتگران و خریداران با توجه به نیاز های پروژه, مقیاس کار و بودجه برای بهبود کیفیت محصول و کارایی هر چه بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند, اگر چه که اطمینان از کیفیت و دقت در فرآیند بچینگ در پروژه ها نیز امری ضروری است, در ادامه به به انواع بچینگ در صنعت می پردازیم.
بچینگ ثابت (Stationary Batching Plant)
بچینگ ثابت یکی از انواع بچینگ است که در پروژه های بزرگ و بلند مدت مورد استفاده قرار می گیرد, این دستگاه برای تولید در ظرفیت بالا طراحی شده است به طوری که می تواند حدود 100 متر مکعب بتن را در ساعت با کیفیت بالایی تولید کند, همچنین به میکسر های بزرگ متصل شده است تا کیفیت بتن نهایی را تضمین کند.
بچینگ موبایل (Mobile Batching Plant)
طراحی فشرده و قابلیت حمل و نقل آسان این دستگاه باعث شده است تا از بچینگ موبایل در پروژه هایی که نیاز به تغییر مداوم مکان و به طور موقت هستند استفاده شود, همچنین این دستگاه نیاز به زمان کمی جهت نصب و راه اندازی دارد.
بچینگ نیمه خودکار (Semi-Automatic Batching Plant)
همانطور که از اسم آن پیداست, بچینگ نیمه خودکار که ترکیبی از ویژگی های بچینگ ثابت و موبایل است, برای پروژه های متوسط طراحی شده که بخشی از عملیات این دستگاه به صورت خودکار و بخش دیگر آن نیز به صورت دستی انجام می شود. این دستگاه به دلیل ترکیب حالت اتومات و دستی دارای هزینه های کمتری است و همچنین ویژگی انعطاف پذیری در تولید و کنترل کیفیت, منجر به محبوبیت این دستگاه در صنعت شده است.
بچینگ پرتابل (Portable Batching Plant)
بچینگ پرتابل به سیستم هایی گفته می شود که برای تولید بتن در محل پروژه ها استفاده می شوند که قابلیت جابجایی آسانی دارند و می توانند بتن را در حجم های زیاد در زمان های کوتاه برای ساخت و ساز های بزرگ تولید کنند.
کاربرد انواع بچینگ چیست؟
انواع بچینگ با توجه به نیاز پروژه ها در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند و هر کدام کاربرد های ویژه ای دارند که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم.
بچینگ ثابت
این نوع بچینگ به دلیل ظرفیت بالای تولید در پروژه های بزرگ ساخت و ساز مانند ساختمان های مرتفع, سد ها و پل ها که کمتر نیاز به جابجایی دارند و دقت بالا در مخلوط کردن که توسط سیستم های اتوماتیک انجام می شود, مورد استفاده قرار می گیرد.
بچینگ موبایل
در پروژه های موقت و نسبتاً کوچک که نیاز به دستگاهی با انعطاف پذیری بالا است مانند پروژه های ساختمانی و راه سازی, که ممکن است به سرعت تغییر کند از بچینگ موبایل استفاده می شود, که قابلیت جابجایی آسانی دارد.
بچینگ نیمه خودکار
در پروژه های متوسط که نیاز به دقت در تولید بتن دارند اما به دلیل بودجه و برخی شرایط نمی خواهند تمام هزینه های دستگاه اتوماسیون را تقبل کنند, از دستگاه بچینگ نیمه خودکار استفاده می شود که بعضی فرآیند های آن به صورت دستی و برخی دیگر نیز به صورت اتومات است.
بچینگ پرتابل
این دستگاه همانند بچینگ موبایل است اما در عمل یک سری تفاوت های ویژه ای دارد.
دستگاه بچینگ پرتابل برای پروژه هایی که به دلیل دور بودن از منابع یا تاسیسات به تولید بتن نیاز دارند و می تواند به سرعت در مکان های مختلف جابجا شود خصوصاً در پروژه های ساختمانی که دائماً در حال تغییر مکان است, کاربرد دارند.
جمع بندی
در مجموع انتخاب انواع بچینگ در صنعت, به برخی معیارهای اساسی نظیر بودجه, مقیاس پروژه, میزان بتن مصرفی و زمان موجود برای تولید بستگی دارد و با توجه به کاربرد های انواع بچینگ که در این مطلب به آن پرداخته شد, مورد استفاده صنعتگران قرار می گیرد.
همچنین در نظر داشته باشید که شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع بیشتر از نحوه فروش و خدمات پس از آن با کارشناسان ماشین سازی سینا که همواره با دانش و تجربه کافی در کنار شما هستند, تماس حاصل فرمایید.