همان طور که می دانید سنگ های موجود در طبیعت خواص و ویژگی های متفاوت و گوناگونی دارند. یکی از چالش های همیشگی انسان کشف معادن و خرد کردن سنگ ها و مواد سخت است. انسان در طول زمان موفق شد ابزار ها و تجهیزاتی را اختراع کند که در خرد کردن مواد سخت به انسان کمک کنند.
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دستگاه هایی ساخته شد که به طور کامل فرآیند خردایش و پودر کردن سنگ ها و مواد سخت را انجام می دهند. یکی از این دستگاه ها بالمیل است. دستگاه بالمیل یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنایع و کارخانه ها است که کاربرد های آن محدود به صنایع سنگ و معادن نمی باشد و با توجه به کاربرد گسترده آن در انواع مختلفی طراحی و تولید می شود.
در این مقاله کاربردهای این دستگاه محبوب و انواع بالمیل را شرح داده ایم تا شما به طور کامل با این دستگاه آشنا شوید.
آسیاب بالمیل
بالمیل نوعی آسیاب کننده مواد است که در صنایع مختلف به ویژه صنعت معدن و سیمان مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این آسیاب یکی از ابزار الات پرکاربرد است که استفاده از آن در کسب و کار های مختلف صنایع الزامی است. برای تهیه این محصول شما می توانید با مراجعه به وب سایت ماشین سازی سینا انواع بالمیل را بررسی کنید.
بالمیل چیست؟
بالمیل که با نام آسیاب گلوله ای یا توپی نیز شناخته می شود، دستگاهی است که به استفاده از گلوله هایی که در داخل بدنه استوانه ای یا مخروطی شکل خود وجود دارند، فرآیند پودر کردن مواد مختلفی مانند مواد معدنی را انجام می دهد. این دستگاه برای خرد کردن، پودر کردن و میکرونیزه کردن انواع مواد و جامدات غیر چسبنده مورد استفاده قرار می گیرد.
بالمیل دارای لوله ای است که به صورت افقی حول محور خود دوران می کند و تعداد زیادی گلوله سرامیکی، فولاد و یا اکسید آلومینیوم داخل دستگاه ریخته می شوند. با روشن شدن دستگاه و گردش لوله و غلط خوردن گلوله ها، مواد موجود بر اثر سایش خرد شده و پودر می شوند.
مطالعه مفید: دستگاه بالمیل چیست و مکانیزم عملکرد آن چگونه است؟
انواع بالمیل بر اساس سیستم خروجی
انواع بالمیل بر اساس نوع سیستم خروجی به دو دسته تقسیم می شوند. بالمیل های پیوسته و بالمیل های ناپیوسته از جمله این بالمیل ها هستند.
پیوسته
این مدل آسیاب های گلوله ای معمولاً به صورت مخروطی ساخته می شوند؛ به صورتی که قطر ابتدا و انتهای آن ها متفاوت است. این دستگاه دارای یک ورودی و یک خروجی است. مواد از یک سمت وارد بدنه دستگاه و از سمت دیگر از آن خارج می شوند. این فرآیند بدون توقف انجام می شود و گلوله ها همراه با مواد در لوله ریخته می شوند و در حین کار آسیاب گلوله ای می توان از آن خروجی دریافت کرد.
به این ترتیب نیازی به متوفق کردن دستگاه برای شارژ کردن گلوله ها، بارگیری و تخلیه مواد نیست. این امر باعث افزایش حجم تولید و کاهش هزینه های مربوط به تولید خواهد شد.
ناپیوسته
اغلب بالمیل های ناپیوسته به شکل استوانه ای ساخته می شوند. این دستگاه فرآیند آسیاب را پیوسته انجام نمی دهد. نحوه عملکرد بالمیل های ناپیوسته به این صورت است که گلوله ها همراه با مواد به مقدار مشخصی بارگیری شده و تا زمانی که مواد به اندازه دلخواه نرسیده اند فرآیند آسیاب کردن را ادامه می دهد. پس از پودر شدن مواد باید دستگاه را متوقف و مواد را تخلیه کرد. سپس مجدد مواد جدید را بارگیری کرده و این عملیات تکرار می شود.
مطالعه مفید: مشاهده محصولات آسیاب چکشی
انواع بالمیل بر اساس موقعیت سیستم انتقال قدرت
ممکن است که موقعیت سیستم انتقال قدرت در انواع بالمیل متفاوت باشد. با توجه به موقعیت این سیستم بالمیل ها به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
مطالعه مفید: انواع سیستم انتقال قدرت بالمیل ها
سیستم انتقال قدرت مرکزی
در این نوع از آسیاب های گلوله ای سیستم انتقال قدرت در مرکز دستگاه قرار دارند. در این صورت با قرار گیری موتور و یک کاهنده، دستگاه شروع به کار کرده و فرآیند خردایش انجام می شود.
سیستم انتقال قدرت مستقیم
سیستم انتقال قدرت در این نوع بالمیل ها، برای انتقال قدرت از یک الکتروموتور با سرعت پایین استفاده می کند. در این صورت الکتروموتور به طور مستقیم به پینیون متصل خواهد شد و بین آن ها هیچ واسطه ای قرار نمی گیرد.
سیستم انتقال قدرت با تسمه پولی
یکی از سیستم های انتقال قدرت رایج در انواع آسیاب های گلوله ای، سیستم انتقال قدرت با تسمه پولی است. معمولاً در این نوع سیستم ها در دو مرحله استفاده از تسمه پولی، سرعت موتور مشخص شده به سرعت مجاز آسیاب گلوله ای خواهد رسید. اغلب این نوع از سیستم های انتقال قدرت در بالمیل های ناپیوسته مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع بالمیل بر اساس شرایط عملکردی
یکی دیگر از معیار های ساخت بالمیل شرایط عملکردی است. انواع بالمیل با توجه به نحوه عملکرد خود در محیط ها و شرایط کاربردی متفاوتی کاربرد دارند.
بالمیل تر
در این نوع بالمیل ها، آب همراه با مواد از طریق ورودی وارد دستگاه می شود و محصول نهایی به صورت دوغابی از دستگاه خارج خواهد شد.
بالمیل خشک
بالمیل های خشک برعکس بالمیل های تر دارای هوا هستند. این دستگاه ها جا به جایی مواد را با استفاده از هوا انجام می دهند و در نهایت به کمک تجهیزات جداکننده، هوا از محصول نهایی جدا خواهد شد.
مزایای استفاده از دستگاه بالمیل
هر فرآیند و محصولی که در صنایع به صورت مدام مورد استفاده قرار می گیرد، بدون شک دارای مزیت های زیادی است. بالمیل یک دستگاه رایج است که از مزایای زیادی برخوردار است. نمونه هایی از مزایای این دستگاه عبارتند از:
تولید محصول با کیفیت
در دستگاه آسیاب گلوله ای به دلیل کنترل سرعت و حرکت، میزان چرخش مواد مشخص می باشد. به همین دلیل مواد خروجی در این دستگاه دارای کیفیت یکسانی خواهند بود. همچنین سرعت چرخش سیلندر با توجه به جنس و قطر مواد تغییر خواهد کرد.
کارشناس بر اساس نوع مواد و قطر مواد، سرعت متغییری را انتخاب می کند و بر این اساس میزان برخورد مواد نیز متفاوت خواهد بود. در نتیجه خرد شدن آن ها نیز تغییر خواهد کرد که این امر باعث افزایش کیفیت محصول نهایی می شود.
قابل اطمینان و آسان
دستگاه بالمیل ساختاری بسیار ساده و عملکرد ساده ای دارد که کارایی آن را آسان می کند. همچنین این دستگاه دارای تجهیزات و ابزاری مطمئن است.
استفاده از سنگ زنی ثانویه
اگر موادی به درستی خرد نشده اند و یا مواد سختی هستند، استفاده از آسیاب توپی به کاربر این امکان را می دهد تا این مواد را یکبار دیگر به داخل بالمیل ریخته و خرد کند. به همین دلیل این دستگاه را می توان در صنایع مختلف و گوناگونی استفاده کرد.
فضای بیشتر
این مورد یکی از مزیت های بالمیل پیوسته نسبت به بالمیل ناپیوسته است. استفاده از بالمیل پیوسته به دلیل این که توانایی خرد کردن و پودر کردن مواد بیشتری را دارد و می توان محصول بیشتری تولید کند، استفاده از دستگاه های دیگر را کاهش می دهد و می توان به جای استفاده از چند دستگاه، از یک دستگاه استفاده کرد.
کاربرد های دستگاه بالمیل
انواع بالمیل دارای کاربرد های بسیار زیادی هستند. این دستگاه علاوه بر کارخانه های سنگ شکن و صنایع معدنی کاربردهای دیگری نیز دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
- صنایع بازیافتی
- صنایع غذایی
- صنایع داروسازی
- صنایع سیمان
- صنایع کاشی و سرامیک
- صنایع شیمیایی
- صنایع فولاد