آیا تا به حال به خواص پودر میکرونیزه توجه کرده اید؟ در گذشته که فرآیند آسیاب کردن مواد با استفاده از دسته های مخصوص و چرخ آسیاب صورت می گرفت, تولید محصول و دانه در اندازه های بسیار ریز در ابعاد میکرو یا نانو امکان پذیر نبود اما با پیشرفت دانش و انقلاب صنعتی این امکان فراهم شد تا مواد در اندازه های پودری میکرونیزه گردند.
پودر میکرونیزه می تواند از انواع مختلفی تولید شده باشد که هر کدام بر اساس خواصی که دارند دارای ویژگی هایی هستند که در ادامه مطلب به آن می پردازیم.
پودر میکرونیزه چیست؟
قبل از پاسخ به سوال بالا بهتر است معنی میکرونیزه کردن را بدانید, میکرونیزه کردن به به فرآیند کوچک کردن ذرات مواد گفته می شود که استفاده از پودر میکرونیزه برای افزایش سطح تماس و بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی صورت می گیرد.
این پودر ها در اندازه کمتر از 10 میکرون هستند که به دلیل برخی ویژگی های منحصر به فردی که دارند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از مهم ترین ویژگی های این پودرها نرم و همگن بودن آن ها است که باعث شده تا در صنایع دارویی, غذایی, شیمیایی و معدنی به عنوان حامل های دارویی یا ترکیبات فعال در فرمولاسیون های دارویی به منظور افزایش تاثیرگذاری داروها نقش بسزایی داشته باشند.
اگر چه توجه به یک دست و یکنواخت بودن پودرهای میکرونیزه بسیار حائز اهمیت است و تولیدکنندگان این پودرها باید در فرآیند میکرونیزه کردن نظارت کامل داشته باشند تا به کیفیت دلخواه برسد و از کلوخه شدن این پودرها تحت بعضی شرایط نظیر رطوبت و عوامل محیطی جلوگیری شود.
پودر میکرونیزه چگونه تولید می شود؟
چندین روش مختلف برای تولید پودرهای میکرونیزه وجود دارند که منجر به افزایش سطح تماس ذرات در مقیاس میکرونی می شود و در ادامه به بررسی بیشتر در مورد چگونگی تولید این پودرها می پردازیم.
آسیاب های میکرونیزه (Micronizers)
در این روش که توسط دستگاه آسیاب جت میل صورت می گیرد, مواد به داخل محفظه هدایت شده و هوای فشرده وارد آسیاب می شود که این امر منجر به حرکت و برخورد مواد با یکدیگر می شود و فرآیند میکرونیزه شدن صورت می گیرد.
آسیاب های سیاره ای (Plantery Mills)
آسیاب های سیاره ای با حرکت دوار خود, موادی را که درون محفظه قرار دارند را به صورت ضربه ای خرد می کنند که عموماً برای مواد سخت و شکننده مناسب است.
آسیاب های گلوله ای (Ball Mills)
یکی دیگر از روش های میکرونیزه کردن مواد, استفاده از آسیاب های گلوله ای (بالمیل) است به طوری که مواد به داخل محفظه دستگاه منتقل می شوند و توسط گلوله های فولادی یا سرامیکی که درون دستگاه قرار دارد, فرآیند میکرونیزه کردن صورت می گیرد اما ممکن است به زمان بیشتری جهت دستیابی در ابعاد میکرونی نیاز باشد.
آسیاب بالمیل
بالمیل نوعی آسیاب کننده مواد است که در صنایع مختلف به ویژه صنعت معدن و سیمان مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این آسیاب یکی از ابزار الات پرکاربرد است که استفاده از آن در کسب و کار های مختلف صنایع الزامی است. برای تهیه این محصول شما می توانید با مراجعه به وب سایت ماشین سازی سینا انواع بالمیل را بررسی کنید.
تکنیک های خشک و تر
این دو روش برای تولید پودر میکرونیزه نیز استفاده می شود. در روش خشک مواد به صورت مستقیم آسیاب می شوند و در روش تر مواد در یک محیط مایع آسیاب می شوند که منجر به بهتر شدن یکنواختی ماده می شود.
فرآیند های شیمیایی
در فرآیند های شیمیایی برای تولید موادی که نیاز به دقت بالاتری دارند برای میکرونیزه شدن استفاده می شود.
دستگاه های نانو پودر
همانطور که از اسم آن پیداست, دستگاه نانو با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته برای تولید مواد در اندازه نانو به کار می رود.
کاربردهای پودر میکرونیزه چیست؟
در ادامه مطلب به برخی از کاربردهای پودر میکرونیزه که باعث افزایش سطح تماس در بین ذرات می شود اشاره می کنیم.
مطالعه مفید: معرفی پرمصرفترین پودرهای میکرونیزه و روش های تولید آن ها
- صنعت داروسازی: به دلیل از بین بردن سطح تماس در صنعت داروسازی برای افزایش تاثیرگذاری خاصیت دارو نقش بسزایی دارند و به بهبود کارایی دارو کمک می کنند.
- صنعت غذایی: تولید پودرهای پروتئینی, طعم دهنده ها, مکمل های غذایی و افزودنی ها توسط پودر های میکرونیزه صورت می گیرد و باعث شده تا در صنعت غذایی کاربرد داشته باشند.
- صنعت ساخت و ساز: در تولید بتن و برخی مصالح ساختمانی به دلیل بالا بردن افزایش سطح تماس در بین ذرات آن ها کاربرد دارند و به بهبود خواص مکانیکی, کاهش نفوذ پذیری و افزایش مقاومت نیز کمک شایانی می کنند.
- صنعت شیمیایی: در آزمایشات و تحقیقات شیمیایی نیز می توان از پودر های میکرونیزه استفاده کرد چرا که به دلیل بالا بردن سطح فعال, باعث افزایش سرعت و کارایی واکنش های شیمیایی می شود.
- صنعت پلاستیک و کامپوزیت: پودر میکرونیزه به عنوان پرکننده ها در تولید پلاستیک و کامپوزیت ها نیز استفاده می شود.
- صنعت سرامیک: در تولید سرامیک پورد های میکرونیزه به عنوان ماده اولیه در تولید لعاب ها و بدنه ها به کار می روند.
- صنعت رنگ و پوشش: پودرهای میکرونیزه در تولید رنگ ها و پوشش ها باعث ایجاد سطوح یکنواخت و با کیفیت می شود که به بهبود خواص آن نیز کمک می کند.
- صنعت لاستیک: پودر میکرونیزه در صنعت لاستیک باعث افزایش دوام و مقاومت در برابر سایش در آن می شود.
دلایل اهمیت استفاده از پودر میکرونیزه چیست؟
پودرهای میکرونیزه با توجه به تعریف هایی که در بالا اشاره کردیم, از اهمیت ویژه ای در صنعت برای میکرونیزه کردن مواد مختلف برخوردار است که در زیر نیز به برخی از این موارد می پردازیم.
- افزایش سطح تماس
- بهبود قابلیت جذب
- کیفیت بهتر محصولات
- کاهش هزینه ها
- بهبود خواص مکانیکی
- تنوع کاربرد
- کاهش اثرات جانبی
- افزایش عمر مفید و دوام
انواع آسیاب جهت میکرونیزه کردن
همانطور که می دانید جهت خردایش مواد در ابعاد مختلف از انواع گوناگونی از مواد استفاده می کنیم که در زیر به بررسی این انواع می پردازیم.
- آسیاب گلوله ای (Ball Mill)
- آسیاب غلتکی (Roller Mill)
- آسیاب چکشی (Hammer Mill)
- آسیاب جت میل (Jet Mill)
- آسیاب دیسکی (Disc Mill)
- آسیاب نانو (Nano Mill)
آسیاب چکشی
آسیاب چکشی یکی از اساسی ترین ابزار ها در صنعت غذایی است که برای خرد کردن و آسیاب کردن مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه عموما در فرآیند های تولید غذا مانند تولید آرد، خوراک دام و طیور و پودر پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد.
پودر میکرونیزه در چه مقیاس هایی تولید می شود؟
به طور کلی پودرهای میکرونیزه با توجه به نوع نیاز فرآیند و مواد در مقیاس های مختلفی تولید می شود که این ابعاد در محدود زیر قرار دارد:
- محدوده 1 تا 10 میکرون: این مقیاس مخصوص کاربردهای صنعتی و دارویی مناسب است که ذرات بسیار ریز بوده.
- محدوده 10 تا 50 میکرون: این اندازه برای کاربردهایی همچون رنگ ها و پوشش ها معمول است.
- محدوده 50 تا 100 میکرون: ای مقیاس برای کاربردهای غذایی و شیمیایی مناسب است.
نتیجه گیری
به طورکلی پودر میکرونیزه در صنایع مختلف, برای افزایش سطح تماس میان ذرات و تاثیرگذاری در مواد نقش پر رنگی دارد و همان گونه که در این مطلب به آن پرداختیم توسط روش های مختلفی در ابعاد گوناگون تولید می شود.
لازم به ذکر است شما می توانید تجهیزات و ماشین آلات صنعتی مورد نظر خود را از ماشین سازی سینا که شرکتی در زمینه فروش و طراحی دستگاه ها و تجهیزات پیچیده ی صنعتی است, با مشاوره رایگان خریداری نمایید.